Övrigt

Sjukvård
Jag har tidigare skrivit ett kritiskt inlägg om Gävle sjukhus. Bl.a. har min kritiska inställning inneburit att jag och hustru Monica fortsatt vara skrivna i Stockholm trots att vi efter flytt från Stockholm till Sandviken 2013 tillbringat mer tid i Sandviken än i Stockholm.
Men förutsättningarna har ändrats drastiskt för min del så jag vill inte stå fast vid min tidigare inställning.
Det började mitten 2021 med en svullen arm. Fick snabb remiss till Gävle sjukhus. Ultraljud påvisade en blodpropp vars utsträckning inte riktigt gick att bestämma. Undersökningar med magnetkamera hittade en cancertumör i ena lungan. Inför all behandling som skulle behövas var det inte mycket att fundera över. Mantalsskrivning i Gävleborg och behandling på Gävle sjukhus.
Behandling med cytostatika och immunterapi påbörjades på min födelsedag 5 januari av alla dagar.
I skrivande stund, augusti 2022 är läget oklart.
Men en erfarenhet i alla fall. Den kritik jag hade riktat mot Gävle sjukhus gäller inte behandlingen jag har fått.
Från första stund till nu har jag blivit mycket väl omhändertagen, medicinskt och personligt. Jag har inte haft någon anledning att beklaga mig.

Privat företagande
Jag har skrivit en text med rubriken ”Kapitalisten, mångfalden och integrationen”. Kapitalisten
Inspirationen kommer från ett företag som jag har sett på nära håll i flera års tid. Man har aktivt jobbat med mångfald och inte minst med mycket gott resultat integrerat utlandsfödda i verksamheten. Det är också ett inlägg i debatten om ”kapitalister”. Det borde vara OK att tjäna pengar för den som tar en stor personlig risk samt skapar en mängd arbetstillfällen och andra värden.
Flyktingfrågan engagerar mig en hel del. Jag tycker 1) att hanteringen inte alls har varit (och är) bra och 2) att det finns aspekter som inte riktigt har kommit fram.