Livsresa och jobb

Jag föddes i Sandviken 1945 och bodde där t.o.m. studentexamen 1964. Därefter militärtjänst omväxlande i Gävle och Umeå. Studerade till bergsingenjör på Kungliga tekniska Högskolan (KTH) 1965 och 1970. Utan att det var min avsikt hamnade jag på Sandvik i Sandviken efter examen. Blev kvar i 20 år. Därefter Finspång i 8 år. 1998 gick färden till Stockholm.
Ganska otippat gick färden tillbaka till Sandviken 2013. Flera skäl till det:
Minskande behov av att vara i Stockholm för jobbets vidkommande, åldrig mor i Sandviken, dotter med familj i Gävle, intresse av att söka släktens rötter i Sandvikentrakten, fungerande samhälle, skapligt kulturliv, bra kommunikationer med Stockholm.
Liten förankring finns ändå kvar i Stockholm. En övernattningslägenhet på ”Öfre Östermalm” (intill Tessinparken.

Hur mitt yrkesliv har sett ut tar jag inte plats med här. Den som är intresserad kan läsa här.